Írjon nekünk, hívjon minket!
Hírek
2014.11.25 11:27
Hírlevél
Termékajánló
Látogató számláló
0
4
6
6
5
5
4
Melomix.hu Blog
2017.11.02 14:36

Mit érdemes tudni az ipari porszívókról?

Egy kis érdekesség az ipari porszívók kapcsán.

 

ipari porszívó és óriáskerék - mi a közös?

 

Egy kis történelem

Vajon mi a közös az óriáskerékben és az ipari porszívóban? Mielőtt becsapós tréfát sejtve a kérdés mögött bosszankodva elkattintana az oldalunkról, gyorsan eláruljuk a választ: a feltaláló személye. Az ipari porszívót egy angol mérnök, Hubert Cecil Booth találta fel az 1900-as évek elején.

Az ő fejéből pattant ki az ötlet, hogy a kifújás elvén működő takarítógépek helyett célszerűbb lenne olyan masinákat használni, amelyek beszívják a port és a koszt. Az első, több mint 13 tonnás gép akkora volt, hogy lovas kocsival kellett húzni, így nem csoda, hogy a háztartások helyett inkább a bányászatban vetették be.

Napjaink

A feltalálása óta eltelt több mint száz évben a nagy teljesítményű takarítógép összezsugorodott, roppant hatékonnyá vált, és persze számtalan alakot öltött, ám a kritériumok, amelyek alapján egy porszívó iparinak nevezhető, jó ideje nem változtak. Fontos, hogy nagy tartálya legyen, és olyan anyagból készüljön, ami bírja az intenzív, mindennapos használattal járó strapát.

Tartálytól, szűrőtől és teljesítménytől függően képes legyen bármilyen anyagot felszívni: különféle eredetű port és szennyeződést, vegyszereket, egészségkárosító anyagokat, sőt, a nagyipari modellnek még az építkezéseken és felújításokon keletkező sittel is el kell bánnia.

Számos készülék épes arra, hogy már munka közben beszívja a keletkező hulladékot (például fúrás során), így az utólagos takarítással sem kell bíbelődnünk. Bármilyen okból is vásárolnánk ipari porszívót, biztosan találunk a célnak megfelelőt.

Webáruház készítés